Atelier Online

Atelier de Dream Management Online

Pentru cine este acest atelier?

Acest atelier este pentru tine dacă îţi doreşti mai mult sens în viaţa ta. Dacă ai senzaţia că tu poţi să faci mai mult decât “atât” (orice este acest “atât” pentru tine). Dacă speri că visurile tale vor ieşi la un moment dat din cotlonul în care stau pitite, pentru a-ţi aduce energie, bucurie şi un pic de magie. Dacă ai vrea să te afli într-o comunitate în care toţi cei de acolo vorbesc deschis despre aspiraţiile lor şi se ajută unii pe alţii să le realizeze, ghidaţi de cineva care a studiat ani în şir ştiinţa realizării visurilor. De asemenea, acest atelier este pentru tine dacă vrei să râzi cu poftă, să te  emoţionezi, să primeşti şi să dăruieşti şi să îţi faci prieteni pe viaţă.

Când şi cum se va desfăşura?

Atelierul începe în data de 7 august, la ora 19.00 (ora României). Ne vom întâlni de 5 ori în total: 7, 14, 21, 28 august şi 4 septembrie. Fiecare întâlnire va dura 75 de minute. Deci vom sta împreună de la ora 19.00 până la ora 20.15. Ne vom vedea online, deci e necesar să ai o bună conexiune la internet. Atelierul este interactiv, alternând trei modalităţi de lucru: “pastile” de cunoaştere din ştiinţa realizării obiectivelor personale, reflecţii individuale şi lucru în grup.

Ce vom face în cele cinci întâlniri?

La început, a fost cuvântul, nu-i aşa? Prin cuvinte ne vom cunoaşte şi noi. Ne vom prezenta şi vom crea un “cerc” în care să ne simţim liberi să fim noi înşine, în forma noastră cea mai autentică. Pentru că asta este cea mai bună bază, atunci când vrei să creezi o nouă sau mai bună versiune a ta însăţi / însuţi. Apoi, pas cu pas, vom învăţa o metodă ştiinţifică – metoda COPIL – pentru realizarea visurilor. Păstrăm surpriza pentru atelier, dar pentru moment poţi afla că acesta – COPIL – e un acronim, în care C înseamnă “clarificare”, O înseamnă “obstacol”, P înseamnă “pas”, I înseamnă “inimă bună”, iar L înseamnă “Linişte”. Vom lucra structurat, cu fişe de lucru, pe care le vom utiliza ca să ne pregătim pentru fiecare sesiune. La fiecare întâlnire vom primi şi vom oferi resurse, ajutându-i pe ceilalţi participanţi să facă paşi spre visurile lor şi primind la rândul nostru ajutorul lor. Cei curioşi şi iubitori de lectură, vor primi resurse bibliografice pentru a aprofunda şi continua călătoria şi după încheierea atelierului nostru online.

De ce să participi la un astfel de atelier?

Atelierele de dezvoltare personală (sau cum vrei să le numeşti) oferă beneficii fizice, emoţionale şi psihologice. Sunt cea mai bună armă în lupta cu stressul şi cu provocările de zi cu zi. Cel mai bun cadou pe care poţi să ţi-l faci atunci când începi să crezi că viaţa poate şi trebuie să însemne mai mult. Ele reprezintă oaze de lumină, spaţii sigure în care să reîncepi să crezi în tine şi în menirea ta, în motivul mai înalt pentru care ai fost trimis/ă în lume.

De ce va funcţiona?

Atelierele de Dream Management funcţionează pentru că au o bază ştiinţifică solidă. Toate exerciţiile propuse sunt inspirate din cele mai recente cercetări din domeniul psihologiei pozitive şi al neuroştiinţelor. Câţiva dintre cercetătorii care ne inspiră (dar lista e mult mai lungă şi va fi pusă la dispoziţia participanţilor) sunt: Sonja Lyubomirsky (o somitate în studiul academic al fericirii), Shirzad Chamine (inteligenţa pozitivă), Susan Fowler (noua ştiinţă a motivării), Herminia Ibarra (tranziţiile în carieră), Heidi Grant Halvorson (realizarea obiectivelor propuse). La aceasta se adaugă experienţa şi măiestria Mirelei, care a condus deja peste 50 de ateliere de acest fel, la care au participat mai mult de 600 de persoane.

Cine facilitează acest atelier?

Mirela Oprea este licențiată în psihologie și științele educației şi are un doctorat în dezvoltare internaţională. Timp de 20 de ani, Mirela a lucrat în domeniul dezvoltării sociale, în România și la nivel global, conducând echipe care au implementat proiecte curajoase în peste 10 țări. Un moment de răscruce a readus-o mai aproape de domeniul psihologiei, iar acum ea ajută oamenii să înţeleagă şi să aplice metode testate şi validate ştiinţific pentru a-şi realiza visurile. Unul dintre visurile ei, explicat aici, este să aducă această metode în şcoli şi licee, pentru ca nici un elev din România să nu ştie care îi sunt visurile şi să fie lipsit de resurse pentru realizarea lor. Mai multe informații despre Mirela: www.mirelaoprea.com.

Cât costă?

Investiţia participantului este de 500 de RON. 100 de RON / întâlnire, pentru un număr de cinci întâlniri. O sută de EUR. Mult? Puţin? Dacă-i mult pentru tine, dă-mi de ştire şi poate găsim o soluţie. Dacă-i puţin pentru tine, oferă un cadou cuiva care are mare nevoie de un aşa cadou. Sau anunţă-mă pe mine, ca să creăm împreună o… bursă de Dream Management pe care să o scoatem la mezat.

Cum te înscri?

Pentru a te înscrie la atelierul de “Dream Management Online” te rog să completezi acest formular. Ulterior, vei fi invitat/ă la o discuţie preliminară, pentru a ne asigura că acesta este atelierul potrivit pentru tine. Nu e chiar o selecţie, dar e important să creăm un grup plăcut şi armonios, cu oameni care se completează unii pe alţii, dar asigură şi diversitate şi zvâc. În urma discuţiei preliminare vei primi detaliile pentru efectuarea plăţii. Dovada plăţii reprezintă garanţia că locul tău în grup este asigurat.

FAQ

  • Câte persoane vor participa la acest atelier?

Vom lucra într-un grup restrâns de maxim 10 persoane selectate pentru a crea un grup armonios şi plăcut, în care fiecare persoană poate să fie sau să aducă o resursă pentru realizarea visurilor celorlalţi. Oameni faini, de orice vârstă şi orientare, care îşi doresc să mişte lucrurile din viaţa lor şi a colegilor de grup, pentru un maxim de efect pozitiv pe termen lung.

  • Cum te vei asigura că grupul este echilibrat şi armonios?

Voi avea o conversaţie iniţială cu fiecare participant în parte. Voi depune toate eforturile ca să mă asigur că acest atelier este potrivit, în egală măsură, pentru toţi participanţii. În acelaşi timp, e important să existe un anumit nivel de diversitate, pentru a avea resurse eterogene în cadrul procesului de Dream Management şi pentru a putea să învăţăm lucruri noi unii de la alţii.

  • Este potrivit pentru mine acest atelier dacă nu am niciun vis?

Daaaaaaaaa! Este foarte potrivit şi poate tocmai tu vei fi cel mai câştigat participant, pentru că activităţile pregătite sunt menite să te inspire şi să te ajute să îţi dai voie să primeşti noul în viaţa ta.

  • Pot să vin cu colegi de serviciu?

Poţi să vii cu oricine doreşti, dar aş vrea să ştii că pentru activităţi de team-building am o ofertă de sine stătătoare, care e posibil să se poată plia mai bine pe nevoile voastre specifice. Dar hai să vorbim! Sunt sigură că o să găsim cea mai bună soluţie.

  • Am o întrebare care nu a fost adresată aici. Cum te contactez?

Aştept întrebările tale la adresa: [email protected] sau, dacă preferi, un mesaj pe Facebook.